علت زرد شدن برگ آگلونما از پایین (همه رنگها) + درمان

 

زرد شدن برگ آگلونما از پایین به سه دلیل شایع در گیاه اتفاق می افتد که از جمله ی آنها می توان به آبیاری نامناسب، رطوبت کم محیط، هجوم عوامل بیماری زا و حشرات و همچنین کیفیت پایین و بد خاک گلدان اشاره نمود.

زمانی که آبیاری گل اگلونما زیاد باشد، تمامی فضای خاک مملو از رطوبت اضافی شده که همین امر موجب می شود ظرف مدتی ریشه های گیاه قارچی شده و از بین بروند.

در نقطه مقابل آنچه که اشاره شد اگر آبیاری گیاه مذکور قطره چکانی باشد به طوری که در زمان صحیح آبدهی رطوبت اضافی از پایین گلدان خارج نشود، به مرور زمان نوک برگ‌های گیاه زرد شده و در صورت عدم رفع مشکل، کل برگ‌های پایینی گیاه زرد خواهند شد.

از سویی دیگر کیفیت پایین خاک گلدان نیز مانند آبیاری نادرست، خطرات جبران ناپذیری را برای گیاه اگلونما در پی دارد به طوری که اگر خاک گلدان بسیار سنگین باشد، ریشه های گیاه پوسیده خواهند شد و از سمتی دیگر اگر خاک گلدان بسیار سبک باشد، ریشه های آگلونما بدون آنکه فرصتی داشته باشند، رطوبت با سرعت بسیار زیادی از دسترس ‌شان خارج خواهد شد.

اگلونما گیاهی‌ست که برای رشد مناسب خود نیاز به رطوبت محیطی نسبتا بالا دارد بنابراین این رطوبت می بایست روزانه چند ساعت برای گیاه فراهم باشد و روش تامین آن به حالتی باشد که برگ های گیاه با آب اسپری نشوند زیرا غبارپاشی برگ های گیاه بدون تهویه، سبب بیمار شدن گل آگلونما (همه واریته و رنگهای گیاه) می شود.

علت زرد شدن برگ گل آگلونما از پایین

با توجه به نکته ای که اشاره شد اگر هم اکنون روی برگ های پایینی گیاه خود لکه های قهوه ای رنگی را مشاهده می کنید که دور این نقاط هاله ای زرد رنگ وجود دارد، اطمینان داشته باشید که علت زرد شدن برگ گل آگلونما از پایین شما به خاطر قارچی شدن برگ‌های گیاه‌تان می باشد.

برگ‌های گیاه آگلونما نیز مانند بسیاری از گیاهان، برای حشرات و یا آفات جذابیت زیادی دارند بنابراین جای تعجبی ندارد که حشرات موذی با سوراخ کردن و عسلک ساختن روی برگ ها، سبب زرد شدن و آسیب دیدن برگهای پایینی گیاه اگلونما شوند.

دلایل زرد شدن برگ های اگلونما از پایین

تمامی نکات اشاره شده، مروری مختصر بر دلایل زرد شدن برگ های اگلونما از پایین هستند با این حال اگر به تازگی گیاه خود را خریداری کرده اید و یا اینکه مدت هاست از آن نگهداری می کنید و هم اکنون می خواهید شاهد رفع مشکل گیاه‌تان باشید، پیشنهاد می کنیم با ادامه ی مقاله همراه ما باشید تا بتوانید به بهترین نحو ممکن گیاه خود را پرورش داده و از رشد مضاعف آن در محیط خانه ی خود، نهایت لذت را ببرید.

چرا آبیاری زیاد سبب آسیب دیدن برگ‌های پایینی گیاه می شود؟

زرد شدن برگ آگلونما از پایین

همانطور که در ابتدای همین مقاله از سایت بنتا فلاور اشاره شد زمانی که رطوبت خاک بیش از حد لازم برای گیاه باشد، ریشه ها پوسیده شده و رنگ طبیعی خود را از دست می دهند.

در چنین شرایطی طبیعی‌ست که گیاه نتواند رطوبت و عناصر غذایی را به درستی جذب کند و همین امر باعث می شود که برگهای پایینی اگلونما تحت الشعاع قرار بگیرند.

برای آنکه شما همراهان گرامی اطمینان داشته باشید که مشکل برگ های پایینی گیاه محبوبتان از آبیاری زیاد نشات می گیرد، کافی‌ست کمی از سطح خاک را بردارید و رنگ ریشه های گیاه خود را بررسی کنید.

در صورت سیاه و قهوه ای بودن ریشه ها و یا حتی پوست پوست شدنشان، تردید نداشته باشید که علت زرد شدن برگ آگلونما از پایین شما به خاطر آبدهی بیش از اندازه ی گل‌تان بوده است که برای درمان و یا احیای گیاه کافی‌ست آن را به صورت کامل از گلدانش خارج کرده و ریشه ها را با آب و مواد شوینده (مایع ظرفشویی مناسب است) شستشو دهید.

سپس گیاه را مجددا کاشته ( پیشنهاد می شود انتهای گلدان حتما به اندازه ی چند سانتی متر پوکه وجود داشته باشد) و آبیاری اول آن را با قارچکش های سیستمیک انجام دهید به طوری که نحوه ی استفاده از قارچکش در آبیاری گیاه اگلونما، بنابر توصیه ی سازنده ی محصول باشد.

لازم به ذکر است پیشنهاد مجموعه بنتا استفاده از قارچکش های مانکوزب و اپیردیون کاربندازیم می باشد.

آبیاری کم دیگر علت زرد شدن برگ گل آگلونما از پایین

علت زرد شدن برگ گیاه آگلونما از پایین

 

گیاه اگلونما نیاز دارد تا در زمان صحیح آبیاری به خوبی سیراب شود به شکلی که در این آبدهی، رطوبت اضافی از انتهای گلدان بدون مزاحمت خارج شود.

با توجه به شرایط آب و هوایی کشور ایران، گیاه مذکور نیاز دارد به طور متوسط هر هفت الی ده روز یکبار سیراب شود بنابراین اگر شما همراهان گرامی سایت بنتا فلاور به صورت قطره چکانی گیاه خود را آبیاری می کنید به طوری که آب اضافی از پایین گلدان گیاه محبوب‌تان خارج نمی شود، تردید نداشته باشید که علت زرد شدن برگ گیاه آگلونما از پایین شما تنها از همین موضوع نشات می گیرد.

برای احیا و یا درمان آگلونما در چنین شرایطی کافی‌ست گیاه خود را در زمان صحیح و به روش اصولی آبیاری کنید (منظور آن است که دو روز در میان رطوبت سطح خاک مورد بررسی قرار گیرد تا گیاه تنها در صورت لزوم سیراب شود).

خاک نامناسب چه خسارات جبران ناپذیری را به گیاه وارد می کند ؟

گاهی اوقات در نگهداری گل آگلونما ( همه ی واریته ها ) پیش می آید که مشکلی در آبدهی گیاه وجود ندارد اما برگ های پایینی تغییر رنگ داده و به مرور زمان زرد می شوند.

برای آنکه شما همراهان گرامی سایت بنتا فلاور اطمینان داشته باشید که مشکل گیاه محبوب‌تان از کیفیت پایین خاک نشات می گیرد تنها کافی‌ست حدودا یک تا یک و نیم لیتر آب را روی خاک گلدان سرازیر کنید.

با توجه به نکته ی اشاره شده، اگر آب اضافی بیش از یک دقیقه زمان برد که از انتهای گلدان خارج شود، تردید نداشته باشید که علت زرد شدن برگ های پایینی آگلونما ی شما از خاک سنگین نشات می گیرد.

در چنین شرایطی کافی‌ست خاک گلدان را تعویض کرده و آبیاری اول اگلونما را با محلول های ضد تنش نظیر اسید آمینه، بنابر توصیه ی سازنده ی محصول انجام دهید.

در نقطه مقابل آنچه که اشاره شد اگر پس از سرازیر کردن آب شاهد هستید که رطوبت اضافه زیر بیست ثانیه از انتهای گلدان خارج می شود، اطمینان داشته باشید که خاک گلدان سبک بوده و می بایست که جای خود را با یک خاک باکیفیت تعویض نماید (ترکیب کوکوپیت و پرلیت با نسبت پنجاه پنجاه مناسب است).

قارچی شدن آگلونما چگونه به برگ های پایینی آن صدمه وارد می کند؟

قارچی شدن آگلونما

آگلونما جز گیاهانی محسوب می شود که برای رشد مناسب و برگدهی، نیاز به رطوبت محیطی نسبتا بالا دارد ( حدودا بین شصت الی هفتاد درصد که البته بخشی از آن توسط رطوبت خاک گلدان تامین می شود)

افزایش رطوبت محیط برای آگلونما تنها از طریق ساختن جزیره و یا استفاده از رطوبت ساز برقی مجاز است زیرا برگ‌های این گیاه محبوب آپارتمانی به شدت به بیماری های قارچی حساس بوده و سریعا دچار استرس می شوند.

با در نظر گرفتن نکته ی اشاره شده اگر هم اکنون روی برگ های گیاه خود نقطه سیاه و قهوه ای رنگی را مشاهده می کنید ( گاهی اوقات ممکن است دور این نقاط هاله زرد رنگ وجود داشته باشد )، تردید نداشته باشید که علت زرد شدن برگ های پایینی آگلونما ی شما از همین موضوع نشات می گیرد.

برای احیا و یا درمان زرد شدن برگهای گیاه در چنین شرایطی کافی‌ست برگ ها را سه مرتبه به فاصله ی هفت روز با قارچکش بوردوفیکس محلول پاشی کنید و از سویی دیگر برای اطمینان خاطر بیشتر، آبیاری بعدی را با قارچکش اپیردیون کاربندازیم انجام دهید.

هجوم حشرات آخرین علت زرد شدن برگ آگلونما از پایین

برگ‌های گیاه محبوب آپارتمانی اگلونما برای حشرات موذی جذابیت بسیار زیادی دارد به طوری که آفات با اتصال‌شان به برگ ها، از بافت رویشی تغذیه کرده و سبب آسیب دیدن آن می شوند.

با این حال اگر هم اکنون شاهد عسلک زدن و سوراخ شدن برگ های گل محبوب خود هستید، اطمینان داشته باشید که علت زرد شدن برگهای آگلونما از پایین شما به دلیل همین موضوع می باشد.

از این رو پیشنهاد می شود اگر حشرات در خاک گلدان مشاهده می شوند، از سم تری کلرفن برای درمان و احیای نهایی گیاه استفاده شود و از سویی دیگر اگر آفات بر روی برگهای گل قابل رویت هستند، از سم کلرپیریفوس برای رهایی گیاه از این مشکل استفاده شود.

  • با چه ترفندی می توان برای همیشه گیاه را از خطر هجوم حشرات حفظ نمود ؟

بهترین راه حل برای آنکه گلهای آپارتمانی دچار آفت زدگی نشوند آن است که برگ های این گیاهان ماهانه یکبار با محلول آب و الکل قبل از طلوع آفتاب تمیز شوند. این بهترین و ارزان ترین روش پیشگیری از هجوم حشرات موذی به گیاهان آپارتمانی می باشد.

سخن پایانی

با رعایت تمامی نکات اشاره در این مقاله به جرات می توان گفت پروش و نگهداری گل اگلونما در منزل، امری بسیار آسان می باشد زیرا این گیاه به راحتی با شرایط محیط خانه سازگار شده و در مواجهه با تنش های استرس زا، پاسخ مناسبی از خود نشان می دهد.

با این حال اگر شما همراهان گرامی سوالی در ارتباط با دلیل زرد شدن برگ آگلونما از پایین خود دارید، می توانید از طریق کامنت و یا شماره های درج شده در سایت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.